Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi

DEKUM Kale Demre'de

Merkezimiz Doğa Koruma ve Milli Parklar 6.Bölge Müdürlüğü ve Likya İzcilik ve Doğa Sporları Derneği(LİDOSK) ile imzalanan protokol kapsamında 2020 yılında Demre Kumsalı Deniz Kaplumbağalarını İzleme ve Koruma çalışmaları başlatılmış ve bu yıl da koruma ve izleme çalışmalarımız Dr. Öğr. Üyesi Aytaç ALTIN ve ekip arkadaşları tarafından yürütülmektedir.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağalarını Araştırma ve Uygulama Merkezi(DEKUM) , Doğa Koruma ve Milli Parklar 6.Bölge Müdürlüğü ve Likya İzcilik ve Doğa Sporları Derneği(LİDOSK) ile imzalanan protokol kapsamında 
2020 yılında Demre Kumsalı Deniz Kaplumbağalarını İzleme ve Koruma çalışmaları başlatılmış ve bu yıl da koruma ve izleme çalışmalarımız Dr. Öğr. Üyesi Aytaç ALTIN ve ekip arkadaşları tarafından yürütülmektedir.

Bu kapsamda 16 Haziran Dünya Deniz Kaplumbağaları gününde Akdeniz Su Ürünleri Üretim Araştırma ve Eğitim Enstitüsü'nde bilgilendirme sunumu ve 'İlk kafes koyma' etkinliği düzenlendi. 
Etkinlik ve toplantıya Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdür Yardımcısı Osman Yöntem, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Sulak Alanlar Bölge Müdürü Ersan Berberoğlu, Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık, Demre'de caretta caretta kaplumbağaları koruma projesini yürüten 18 Mart Çanakkale Üniversitesi öğretim üyeleri ve Deniz Kaplumbağaları Koruma ve Uygulama Merkezi görevlileri Doç. Dr. Hakan Ayyıldız, Dr. Öğretim Üyesi Aytaç Altın , Doğa Koruma ve Milli Parklar Finike Bölge Şefi Mustafa Karateke, Demre'deki caretta caretta koruma projesinin taraflarından olan Likya Doğa Sporları Kulübü Derneği (LİDOSK) Başkanı Osman Pişirici, koruma projesinden yer alan 6 ülkeden gönüllü öğrenciler ve Demre Karabucak Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Demre sahillerinde yapılan koruma ve izleme çalışmaları hakkında yetkililere ve öğrencilere kurum adına Dr. Öğr. Üyesi Aytaç ALTIN sunum yapmış ve yapılan çalışmaların önemini vurgulamış ve çalışmaların devamlılığın gerekliliği belirtilmiştir.