Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi

DEKUM Deniz Kaplumbağaları Denizel Habitatlarının Değerlendirilmesi Çalıştayını Düzenliyor

Deniz Kaplumbağaları Denizel Habitatlarının Değerlendirilmesi Çalıştayı

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Demre, Antalya

22-23 Ekim 2021

Doğu Akdeniz kıyılarını üreme amaçlı kullanan deniz kaplumbağalarının (Caretta caretta ve Chelonia mydas) karmaşık bir yaşam öyküleri vardır. Yuvalama ve embriyonik gelişimin meydana geldiği karasal üreme habitatlardan kıyı sularındaki (neritik bölge) ve açık okyanustaki (okyanus bölgesi) büyüme, gelişme, kışlama, yazlama ve yiyecek arama habitatlarına kadar çeşitli ekosistemleri kapsayan yaşam öyküsüne sahiptirler. Yaşamlarının %99’unu geçirdikleri denizel alanlar genç ve yetişkin kaplumbağalar açısından önemlidir. Daha kolay izlenebilir olması nedeniyle koruma altındaki bu türlerin karasal habitatları hem koruma hem de izleme açısından çok iyi tanımlanmasına rağmen, denizel habitatları hakkında sınırlı bilgiler bulunmaktadır. Bu türlerin neslinin devamı için denizel habitatların çok iyi tanımlanması, izlenmesi ve koruma önlemlerinin gerekliliği vardır. Bu bağlamda, bu çalıştay, deniz kaplumbağalarının Doğu Akdeniz'deki deniz habitatları, tehditleri ve koruma durumu ile ilgili veri boşluklarını tanımlamayı amaçlamaktadır. Çalıştay ayrıca, Akdeniz'deki deniz kaplumbağası habitatlarının izlenmesi ve raporlanması konusunda ortak bir çalışma grubu ile bir yol haritası çizmeyi de hedeflemektedir.

Başvuru son tarih: 10 Ekim 2021

İçerik ve program ektedir.

Düzenleyen Kurumlar: ÇOMÜ DEKUM, Cumhuriyet Üniversitesi, WWF-Türkiye, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü

Ekler

Deniz Kaplumbagalari Denizel Habitatlari Calistayi_Icerik ve Program_09 2021.pdf